Jdi na obsah Jdi na menu

Na nové desce Bena Cristovao hostují David Koller a Richard Müller

21. 9. 2024

ben-cristovao_foto_angelika-spicarova.jpgBen Cristovao (foto: Angelika Špicarová)

Necelý rok od svého loňského alba „Zvíře” vydal Ben Cristovao v pátek 20. září novou kolekci nazvanou „Spektrum”. A chce jí mimo jiné dokázat, že stále umí překvapit, třebaže jen výběrem hostů a spolupracovníků.

Už první singl „Lajf” s Annabelle a druhý „Heartbreaker” s Miraiem Navrátilem a Davidem Kollerem ukazovaly, že Ben Cristovao tentokrát půjde trochu jinou cestou. Kompletně česky nazpívanou novinku nahrával v Berlíně, v Praze a v Bratislavě, a i když velkou část kolekce produkoval Josef Bieniek neboli Enthic, u několika skladeb najdeme i jména jako fiedlerski, Gosha Boggi, Liam Blomqvist či Jan P. Muchow. Právě posledně zmíněný měl na starosti práci na písni „Nekonečno”, v níž se k Benovi připojil Richard Müller. Navíc se na songu podílel skladatelsky a producentsky Ondřej Brzobohatý.

Mezi hosty se na desce „Spektrum” objevují také Paulie Garand nebo zpěvačka Anna Vaverková, která se pohybuje v úplně jiné části domácí hudební scény. Ta ke spolupráci na skladbě „Člověk” řekla: „Potkali jsme se s Benem na jeden den v Berlíně. Každý s odlišným hudebním backgroundem. Shodli jsme se, že by bylo super zkusit žánr, který jsme do té doby ani jeden nedělal. Zapnuli jsme v našem studiu Roland Rhythm 77 drum machine a vznikla tahle bossa nova písnička.”

Vzhledem k tomu, že Ben Cristovao chystá na 7. června 2025 svůj dosud největší sólový koncert v pražské Fortuna Areně, dá se předpokládat, že minimálně s několika hosty na desce se potkáme za pár měsíců i naživo.

Tracklist alba „Spektrum” je následující: „Vedle tvý mamky” (MotherF*cker), „Krásnej den” (Intro), „Krásnej den” feat. Paulie Garand, „Lajf” feat. Annabelle, „Kartáček”, „Heartbreaker” feat. Mirai, David Koller, „Múza”, „Opravdový”, „Dokonalý pár” feat. David Koller, fiedlerski, „Až tu nebudu já”, „Člověk” feat. Anna Vaverková, „Nekonečno” feat. Richard Müller.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář