Jdi na obsah Jdi na menu

Nate Ruess připravil sólový debut Grand Romantic

11. 6. 2015

nate-ruess-2015.jpgNate Ruess (foto - zdroj: Warner Music)

Zpěvák Nate Ruess, vůdčí osobnost americké skupiny Fun., natočil album „Grand Romantic”, které vydá 15. června. Již nyní si však desku můžete exkluzivně poslechnout na iDnes.

Indie-popová kapela Fun. byla zjevením roku 2012, kdy vydala kritiky ceněné album „Some Nights”.

Nahrávka kapele z New Yorku vynesla dvě Grammy, Fun. se stali objevem roku a skladba „We Are Young” s hostující zpěvačkou Janelle Monáe byla zvolena písničkou roku. Fun. si aktuálně dávají pauzu, všichni tři členové týmu se nyní věnují vlastním projektům.

Zpěvák Nate Ruess nachystal album, které je za oceánem jednou z nejočekávanějších desek letní sezóny. Jako host se na desce objevuje také eklektický písničkář Beck. Oba muzikanti se v minulosti již několikrát potkali, nedávno například společně zazpívali píseň „Satellite Of Love” u příležitosti uvedení legendárního hudebníka Lou Reeda do rock’n’rollové síně slávy. Jejich duet „What This World Is Coming To” je jednou z trojice písní, které již byly z alba „Grand Romantic” zveřejněny.

Nate Ruess se rovněž podílel na několika úspěšných singlech svých kolegů. Eminemovi vypomohl ve skladbě „Headlights”, s Pink nazpíval úžasný hit „Just Give Me A Reason”, který se vyšplhal na první místa hitparád v jedenadvaceti zemích včetně České republiky a Slovenska. Spolupracoval také s Brianem Wilsonem z Beach Boys, jemuž hostuje na albu „No Pier Pressure”.

 Text - zdroj: idnes.cz