Jdi na obsah Jdi na menu

Nick Cave a The Bad Seeds zveřejnili další ukázku z nového alba

26. 7. 2024

nick-cave.jpgNick Cave (foto: Angelika Špicarová)

Nick Cave a The Bad Seeds představili další ochutnávku z chystané desky, skladbu „Long Dark Night”. A pokud fanouškům tradičnější písničkové formy u minulé vlaštovky, hudebně poněkud abstraktnější „Frogs”, trochu zatrnulo, po poslechu novinky mohou zase spát klidně.

„Long Dark Night” už od úvodních klavírních akordů zní jako typicky caveovský song, s nosnou melodií i výrazným refrénem. Ke klavíru se postupně přidávají kytara a lehká rytmika, interpret se navrací ke svému temnému vypravěčství, zase se stává spíše tím barovým zpěvákem za klavírem než kazatelem, který divákům za doprovodu hudebních ploch předává své básnické výpovědi. V každém případě je radost ho opět slyšet v této podobě, až z nové písně mrazí.

Textově autor pracuje s motivem titulní dlouhé temné noci a jejích specifických snů. Vedoucí linku zde přebírá síla imaginace, ale i hmatatelný pocit z atmosféry dlouhé noci, v níž se může stát cokoliv.

Vydání alba „Wild God” je naplánované na 30. srpna. K dispozici bude titul digitálně, na CD a ve třech variantách vinylů - černé, šedé a transparentní. Nový materiál představí hudebníci i na koncertním turné. Nebude chybět ani zastávka v Praze. Nick Cave a The Bad Seeds zahrají v O2 Areně 17. října, role předkapely se zhostí The Murder Capital.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář