Jdi na obsah Jdi na menu

Nick Cave a Warren Ellis mají na kontě další úchvatnou baladu

3. 12. 2021

nick-cave.jpgNick Cave (foto: Angelika Špicarová)

Nick Cave a Warren Ellis připravili po albu „Carnage” další kolekci. Tentokrát natočili soundtrack k francouzskému přírodopisnému dokumentu „La Panthère des Neiges”. Komplet vyjde 17. prosince a již nyní tu máme ochutnávku v podobě skladby „We Are Not Alone”, kterou doprovázejí záběry pořízené Marií Amiguet a Vincentem Munierem.

„V srdci tohoto filmu je něco, co vás přitahuje. Hned po prvním dni jsem si uvědomil, že udělám cokoliv, abych pro něj složil kompletní originální soundtrack. Film si zasloužil mít svůj vlastní hudební hlas. Na pět dní jsem si rezervoval studio a požádal jsem Nicka, jestli by se nemohl na den stavit, napsat ústřední melodii a nahrát nějaké party na piano. Podíval se na ten film a nakonec zůstal čtyři dny,” říká Warren Ellis a dodává: „Podle mého mínění vznikl jeden z nejkrásnějších snímků, na kterých jsme se kdy podíleli. Jde o jeden z mých nejsilnějších zážitků. Hlavními hvězdami jsou divoká zvířata, jak jsme je nikdy předtím neviděli.”

Jemná balada, v niž Nick Cave vzdává hold majestátnosti přírody, nabízí také krásný videoklip. Záběry režisérského dua zachycují rozmanitost živočichů a prostředí střední Asie. Samotný dokument sleduje fotografa Vincenta Muniera a spisovatele Sylvaina Tessona při prozkoumávání území tibetské náhorní plošiny a pátrání po irbisovi, což je unikátní kočkovitá šelma zvaná také levhart sněžný.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb