Jdi na obsah Jdi na menu

Nine Inch Nails uvedli nové EP temnou skladbou Burning Bright

24. 12. 2016

nine-inch-nails-2016.jpgNine Inch Nails (foto - zdroj: nin.com)

V pátek 23. prosince spatřilo světlo světa nové EP Nine Inch Nails nazvané „Not The Actual Events”. Trent Reznor na něm spolupracoval s Atticusem Rossem, s nímž dělal v předchozích letech na celé řadě soudtracků (např. „Muží, kteří nenávidí ženy” nebo dokument „Before The Flood”).

A aby už tak napjaté fanoušky lačnící po novém materiálu pod hlavičkou Nine Inch Nails ještě více navnadil, uvolnil 22. prosince audio skladby „Burning Bright (Field On Fire)”.

Song celé pětiskladbové EP o délce něco málo přes dvacet minut uzavírá. Zvukově se jedná o klasickou skladbu Nine Inch Nails postavenou na elektronických hlukových stěnách a zkreslených kytarách. Reznor své posluchače zahlcuje atmosférou beznaděje, kterou ještě potvrzuje spíše recitovaný vokál. Jak se Reznor dříve vyjádřil, nové EP je „obtížně přístupná a nepřátelská deska”.

EP „Not The Actual Events” je předzvěstí roku 2017, který bude pro příznivce Nine Inch Nails bezesporu zajímavý. Reznor přichystal set čtyř vinylů „The Fragile Deviations 1”, který bude obsahovat dosud nevydaný materiál z období alba „The Fragile”. Rovněž potvrdil vydání definitivních vinylových verzí alb „Broken”, „The Downward Spiral” a „The Fragile”. Dočkáme-li se ještě nějakého dalšího zbrusu nového materiálu od Nine Inch Nails, zůstává zatím neznámé.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek