Jdi na obsah Jdi na menu

Noel Gallagher je v klipu k songu Black Star Dancing báječně retro

31. 5. 2019

noel-gallagher.jpgNoel Gallagher (foto: Press/Mitch Ikeda)

Noel Gallagher a jeho High Flying Birds mají v diáři spoustu koncertů, a tak se zpěvák rozhodl obdařit fanoušky i nějakou novou hudbou. Poslední album „Who Built The Moon?” vyšlo na podzim roku 2017, další studiová deska však na obzoru není.  Už 14. června ale vyjde pětiskladbové EP „Black Star Dancing”, které uvozuje stejnojmenný singl.

Novinka pokračuje v naprostém odvázání se od typického zvuku Oasis, ale opět jiným směrem. Po spíše experimentální minulé nahrávce se nyní Noel vrhl do vod disca, kde není nouze o typický rytmus či ženské vokály. Ovšem nečekaně se objeví i kytarové sólo. A video k songu? Už dlouho nebyl Liamův brácha v klipu tak zábavný, ačkoli se tváří ležérně jako vždy. Vizuál je totiž prostříhán s několik dekád starými záběry z britské show „The Wheeltappers and Shunters Social Club”, takže na „Black Star Dancing” nejenže paří důchodci, ale důchodci ze sedmdesátých let minulého století.

Nadšení nad počtem nových skladeb je každopádně potřeba trochu krotit. Kromě dalších dvou písní („Rattling Rose” a „Sail On”) jsou na EP ještě dva remixy titulního songu, konkrétně 12'' mix a verze londýnského producenta The Reflex.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek