Jdi na obsah Jdi na menu

Nothing More si v nové skladbě vybíjejí nahromaděnou frustraci

3. 4. 2022

nothing-more.jpgNothing More (foto - zdroj: facebook.com)

Američtí Nothing More se svým eponymním albem z roku 2014 a zejména pak tím následujícím „The Stories We Tell Ourselves” vydaným o tři roky později, zařadili mezi nejslibnější kapely mladé generace. Teď, po pěti letech, se od nich dočkáme nového počinu. Formace pustila do světa klipem opatřený song s názvem „Turn It Up Like (Stand In The Fire)”, v němž se vymezuje proti patologické digitalizaci dnešní společnosti.

„Nikdy jsme se nespokojili s jednoznačnými odpověďmi, ale zdá se mi, že za sebou máme období, kdy ptát se a něco zpochybňovat vyšlo z módy. Protože když jste se ptali, stali jste se vyvrženci, někým druhým. Posledních několik let si připadám jako zvíře v kleci, chodící tam a zpět, cenící zuby. Neměl jsem jak si vybít vztek a frustraci, až jsem ji vložil do téhle skladby. Řekl bych, že plno lidí se cítí stejně a to se potom přelívá do výtržností a protestů. V lidech se to všechno prostě hromadí. Naštěstí brzy zase vyrážíme na cesty, takže se budu mít jak vybít,” komentoval novinku frontman Jonny Hawkins.

„Turn It Up Like (Stand In The Fire)” lze považovat za jakýsi „nultý” singl, ten oficiálně první, určený pro rádia, se má objevit 29. dubna.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz