Jdi na obsah Jdi na menu

Nová verze Žbirkovy písně Balada o poľných vtákoch bere dech

5. 7. 2022

maria-cirova_zoe-kachutova.jpgMária Čírová a Zoe Kachútová (foto - zdroj: slovakwoman.sk)

Už je to tři čtvrtě roku, co nás navždy opustil Miroslav Žbirka. Fanoušci, promotéři a vydavatelství však tento fakt nechtějí přijmout, takže to vypadá, jako by pořád byl s námi. Diváci slovenské verze pořadu Chart show si mohli vychutnat díl, kde byly jen Žbirkovy songy. Na závěr zazněla „Balada o poľných vtákoch”.

Skladba, která pochází z Mekyho sólového debutu „Doktor sen”, vyčnívala už kdysi tím, že se při ní zpěvák doprovázel pouze na syntezátor. I tak bude patřit jednoznačně do top 5 nejpovedenějších díky jeho nádherné melodii a překrásnému textu Kamila Peteraje. Jaký vkusný kabát jí dát, aby byla hodnou ukončení speciálního dílu oblíbeného pořadu?

Odpověď našla Mária Čírová. Zpěvačka, jež má na Slovensku spoustu příznivců a silné zázemí, které jí vytváří i přítel a otec jejich dětí Marián Kachút. Ten se také stal autorem aranží pro klavír a smyčcové kvarteto v nové verzi songu, z níž běhá mráz po zádech.

„Nikdy predtým som nepočula túto skladbu ako duet. Ten druhý hlas sa mi prisnil, a keď som sa ráno prebudila, musela som ho ísť okamžite vyskúšať, či sedí s hlavným vokálom. Výsledok počúvate. Kto vie, čo by na to povedal Meky, ale slová, ktoré nám povedal Kamil Peteraj po vystúpení, si budem pamätať navždy,” prozradila Mária Čírová. Ten druhý hlas zpívá její dcera Zoe Kachútová.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík