Jdi na obsah Jdi na menu

Novinka Judas Priest je poctivá heavymetalová jízda plná energie

20. 10. 2023

judaspriest_2015.jpgJudas Priest (foto - zdroj: Live Nation)

Judas Priest nedávno oznámili vydání svého devatenáctého studiového alba „Invincible Shield” a už jsou tu i s prvním singlem z něj. Novinka nese název „Panic Attack” a nabízí téměř pět a půl minuty žánrově vybroušené muziky.

Příznivce kapely určitě potěší, že se o kytarové povinnosti postaral, kromě mladé krve Richieho Faulknera, také Glenn Tipton, původní kytarista formace. Ten musel kvůli Parkinsonově chorobě své působení ve skupině omezit, studiové práce se to zatím zřejmě netýká. Tradice tak zůstává nepřerušena, Glenn Tipton je společně s basákem Ianem Hillem přítomný na všech albech Judas Priest.

Samotný song se po gradujícím začátku promění ve svižnou riffovou jízdu, která má místy - hlavně v melodiích - až powermetalové parametry. Střední, hrubší pasáž je pak naopak typicky priestovská a dává vyniknout síle vokálu Roba Halforda. Stále je to ta nabroušená pila v hrdle. Skvělé jsou i kytary, kdy se oba mistři šesti strun buďto harmonicky doplňují, nebo se předbíhají, kdo vystřihne lepší sólo.

Vydrží-li tato energie i v dalších skladbách chystané desky, která spatří světlo světa 8. března příštího roku, dostaneme velice solidní kus metalové hudby.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář