Jdi na obsah Jdi na menu

Okultní klip k songu Cracker Island otevírá novou kapitolu Gorillaz

1. 8. 2022

gorillaz.jpgGorillaz (foto - zdroj: facebook.com)

Parta okolo Damona Albarna Gorillaz má před sebou závěr evropského festivalového léta, po němž vyrazí koncertovat do Ameriky. Kromě toho servíruje i čerstvou muziku v podobě singlu „Cracker Island”.

„Je příjemné být zpátky, jsem nadšený z našeho nového tracku. Přináší mi to podivné a děsivé vzpomínky na věci, které se ještě nestaly,” prozradil 2-D ke skladbě, již společně s kapelou produkoval Greg Kurstin. Coby host se zde objevuje Thundercat, který písni dodává r'n'b oduševnělost a lehký funky feeling.

Doprovodný videoklip režíroval Jamie Hewlett, který ústřední postavy vtáhl do mysteriózního příběhu kdesi v hollywoodské nemocnici. Murdoc se následně nechal slyšet, že tento snímek máme vnímat jako závěrečnou scénu kompletního filmu a že celou story prý budou vyprávět od konce.

Zda se jedná o předzvěst osmého alba, těžko říci. Zatím poslední studiovou deskou Gorillaz je „Song Machine, Season One: Strange Timez” z roku 2020. Fanoušci se nyní mohou přihlásit k fiktivní organizaci skupiny nazvané The Last Cult. Co z toho bude, zatím není jasné.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář