Jdi na obsah Jdi na menu

OneRepublic vydali během krátké doby dva nové singly

21. 9. 2019

003---onerepublic.jpgOneRepublic (foto: Angelika Špicarová)

Poslední album OneRepublic sice vyšlo už v roce 2016, to ale neznamená, že by se parta kolem Ryana Teddera flákala. Od té doby pánové zveřejnili celou řádku samostatných singlů, které většinou sklízely pochvalné ohlasy. A v průběhu uplynulých dnů představili dvě nové skladby - „Wanted” a „Somebody To Love”.

První song „Wanted” pokračuje v rozjetém vlaku chytlavých melodií. Produkci podtrhují dramatické smyčce. Doprovodný videoklip je sice jednoduchý, ale překvapí tanečními kreacemi frontmana. Občas se tam zatočí i nějaká baletka, ale v tomto případě by to zpěvák uhrál klidně celé sám.

Druhá píseň „Somebody To Love” zní jako jedna z dalších pohodovek od OneRepublic. Za zmínku ovšem stojí pozadí jejího vzniku. Americká televizní stanice NBC letos započala novou éru talentových soutěží, kde se o přízeň poroty a diváků ucházejí amatérští textaři a skladatelé. Show s názvem „Songland” si již odbyla několik epizod a dosti angažovaným producentem v ní je právě i Ryan Tedder.

Zmíněná „Somebody To Love” od skladatele JTho Roache vyhrála jedenáctou epizodu a OneRepublic ji rovnou přezpívali a zařadili do svého repertoáru. Na celé soutěži je velmi sympatické, že dává prostor novým talentům, které jsou vždy tak trochu v pozadí hudebního průmyslu. Živé předvedení písně v „Songlandu” nabízí třetí video.

Text - zdroj: musicserver.cz/Tomáš Navrátil