Jdi na obsah Jdi na menu

Ostravská kapela Saca zveřejnila video k povedenému songu 'Du dál

23. 3. 2021

saca.jpgSaca (foto: Šimon Horák)

V pondělí 15. března vydala alternativně rocková skupina Saca nový singl s názvem „'Du dál”. Píseň byla nahrána v ostravském studiu Mouseville s Michalem Ruckým. O mix a mastering se postaral Alexander Lausch, s nímž formace spolupracuje od samotného počátku.

Textově jde o jeden z mála českých songů ve většinou anglickém repertoáru. Pojednává o tom, že naše vlastní trable nevyřešíme pomstou ani vztekem, ale tím, že se nad ně prostě povzneseme a půjdeme dál.

Videoklip k „'Du dál” opět vytvořil ostravský tvůrčí tým Pro.Motion, tedy Tomáš Herman (kamera) a Radek Andó (střih). Je v něm zachyceno to, co kapela dělá nejraději: hraje spolu.

Saca je ostravská skupina založená v roce 2014, tehdy ještě pod názvem Sækədʒəwiːə (čti sakadžavia). Poté, co v roce 2017 formace vydala debutovou desku „Temporary Thing” a o rok později EP se songy, které se na ni nevešly, se hudebníci rozhodli na nějakou dobu jít cestou singlů. Bez myšlenek na ucelenou kompilaci představili loni několik rozdílných skladeb – syrovou dvojjazyčnou „Second One”, reggae/popovou „Bolím” a grungeově melancholický příběh o mořeplavci „Dutch Tulips”. Píseň „'Du dál” je dalším a určitě ne posledním článkem v tomto singlovém řetězci. Kapela však zároveň spřádá plány i na budoucí druhé album.