Jdi na obsah Jdi na menu

Parkway Drive přinášejí v nové baladě morriconeovskou náladu

2. 9. 2022

015---parkway-drive.jpgParkway Drive (foto: Angelika Špicarová)

Sedmá studiová deska „Darker Still” Australanů Parkway Drive vyjde 9. září. Dříve zveřejněné singly napovídají, že se kapela ve větší míře odklání od metalcorových kořenů. Skladby více stojí na melodiích, mocném zvuku, chytlavých refrénech a propracovanější atmosféře. Skupina nedávno představila titulní píseň alba a je to docela překvapení.

„Darker Still” je totiž baladou, která stojí na temné náladě filmové hudby Ennia Morriconeho. Otevírají ji akustická kytara a hvízdaná melodie. Pak se přidají jemné přihrávky elektrické kytary a hlas Winstona McCalla. Ten zůstává i v refrénu a vznáší se nad vzdáleným orchestrem.

Song působí úplně jinak, než na co jsme dosud byli u Parkway Drive zvyklí. Na rozdíl od tvrdosti a křičeného vokálu se pod kůži zarývá svou temnou melancholií a funkční melodií. Jako by se tu surfaři z Byron Bay pokoušeli o vlastní vygradovanou „Fade To Black” nebo „Nothing Else Matters” od americké kapely Metallica. A daří se jim to velmi dobře.

K „Darker Still” vznikl také černobílý videoklip, který pracuje s motivem rozpadlých - později se znovu formujících a různě morfujících - tváří soch. Je to v jádru jednoduchý, poměrně abstraktní koncept, ale svým pojetím hodně sugestivní.

Parkway Drive zahajují evropské turné a novou desku představí i v Praze. Ve Foru Karlín zahrají jen den po jejím vydání, tedy 10. září, a to v čele silné sestavy společně s Lorna Shore a While She Sleeps.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář