Jdi na obsah Jdi na menu

Paul McCartney zveřejnil video k povedené skladbě Who Cares

22. 12. 2018

paul-mccartney_2018.jpgPaul McCartney (foto - zdroj: facebook.com)

Ex-Beatle Paul McCartney vydal v září již sedmnácté studiové album, celkem vřele přijatou nahrávku „Egypt Station”. Nyní poslal do světa skvělý videoklip k songu „Who Cares”.

Ve srovnání s předchozím klipem k písni „Fuh You” pojal aktuální vizuál v podstatě opulentně, v podobě šestiminutového filmu. V jeho centru stojí dívka ztvárněná Emmou Stone, která přichází na konzultaci k významnému hypnotizérovi (a meteorologovi). Tím není nikdo jiný, než Sir Paul sedící v křesle, jež zdobilo přebal alba „Memory Almost Full”. Po krátké konverzaci jej dívka vezme do snového světa, který si v ledasčem nezadá s legendární „Žlutou ponorkou”.

„Who Cares” patří k nejsvižnějším kouskům na desce a tematicky se pohybuje v oblasti, která je McCartneymu blízká. Je jakýmsi pečujícím vyznáním lásky, obranou proti depresi, jež se na nás tlačí nejen nepříjemným počasím, tím, co kolem sebe šíří některé typy lidí, ale také tím, že se vlastně nestaráme o to, co ti druzí cítí. Jak ovšem Paul McCartney naznačuje, jsou i výjimky.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek