Jdi na obsah Jdi na menu

Peter Gabriel láká na nové album pěkným songem Live and Let Live

30. 11. 2023

peter-gabriel-2014.jpgPeter Gabriel (foto - zdroj: wordpress.com)

Playlist očekávané desky Petera Gabriela „i/o” je kompletní. Britský muzikant představil optimistickou skladbu „Live and Let Live”. A to rovnou ve dvou variantách, tedy v „Bright-Side Mixu” i „Dark-Side Mixu”. V obou případech se jedná o vycizelovaný, zvukově mnohovrstevnatý kus inteligentního popu.

„Live and Let Live” bude celou kolekci uzavírat v nadějeplném duchu. Je to song o odvaze, odpuštění a respektu k ostatním. Peter Gabriel k tomu napsal: „Vím, že když se podíváme na to, co se teď děje na Blízkém východě nebo na Ukrajině, na nejrůznějších místech po celém světě, kde stále dochází k násilí a brutalitě, chodit s kyticí květin a kázat o odpuštění se možná zdá banální a patetické. Ale z dlouhodobého hlediska si myslím, že lidé musejí najít cestu. ‚Mír nastane jen tehdy, když respektujete práva druhých,’ je citát z Peace University na Kostarice a myslím, že je to pro mě a pro můj život opravdu důležité poselství. Buď patříte k těm ublíženým, nebo se osvobodíte. A odpuštění je zjevně super účinný způsob, jak se osvobodit.”

V kompletní verzi vyjde „i/o”, první Gabrielovo studiové album po jedenadvaceti letech, už v pátek 1. prosince. Tucet písní bude k dispozici v obou stereo verzích na dvou samostatných 2LP, 2CD a také ve speciální edici, která bude kromě dvou cédéček obsahovat i Blu-ray, na němž bude navíc takzvaný In-Side Mix v Dolby Atmos.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář