Jdi na obsah Jdi na menu

Petr Harazin z Nebe nazpíval titulní song k filmu Abstinent

14. 9. 2019

petr-harazin.jpgPetr Harazin (foto - zdroj: skupinanebe.cz)

Kapela Nebe se po půlroční pauze vrací s dynamickou a obsahově silnou skladbou zpět na scénu. Novinka „Kvit” je ústřední písní filmu „Abstinent”, který bude mít premiéru koncem října a v němž hlavní roli ztvárnil Josef Trojan.

Singl je tak propojením filmového příběhu mladého alkoholika Adama a reálného osudu zpěváka Petra Harazina, který má za sebou tříměsíční pobyt v protialkoholní léčebně.

„V průběhu léčby se mi ozval režisér David Vigner, že natočil film o klukovi léčeném ze závislosti na alkoholu a že si myslí, že by bylo super, kdybych pro něj udělal song. Netušil, že jsem měl tu píseň už rozepsanou. Začal jsem ji tvořit v dubnu, tedy před léčbou, a promítly se v ní všechny mé chmury a apatie, v nichž jsem tou dobou (ne)žil. Kdybych se tehdy v květnu rozhodl, že na léčbu nenastoupím, nevznikla by tato skladba a ani spolupráce. Je neuvěřitelné, jak se věci někdy samovolně sejdou v určitou chvíli a prostě se stanou,” líčí Petr Harazin.

Doprovodný videoklip režíroval kytarista Štěpán Petrů. „Kouzlo písně Kvit spočívá v její naprosté autenticitě. Všechny zpěvy jsme natáčeli přímo v areálu Psychiatrické nemocnice v Opavě, stejně jako úvodní část videa. Cítili jsme, že udělat ji tímto způsobem je nejlepší možná varianta. Náš úkol s kameramanem Martinem Švecem byl klipem podpořit Petrovu upřímnou zpověď a symbolicky ji propojit s hlavní postavou filmu Abstinent,” popisuje jeho vznik.

Snímek je skládačkou filmových sekvencí se záběry na Petra Harazina, který je jen sám se sebou a přírodou. V songu se ukazuje jeho zkušenost a hudební dynamika je odrazem nové naděje a nádechu na životní restart.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková