Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Láska se věnuje útěkům ve videoklipu k písni Najednou

23. 1. 2023

laska.jpgLáska (foto: Angelika Špicarová)

Písničkář Láska, který v závěru loňského roku koncertoval s Jakubem Děkanem, nelení ani letos. Představil novou skladbu „Najednou”, která se dotýká vážných témat, jako jsou osobní vyhoření, vztahová nedorozumění či problematika sebevražd.

Novinka vznikla ve spolupráci s producentem Thomem Frödem, za textem a hudbou stojí sám Václav Vaňura (jak zní muzikantovo civilní jméno).

„Myslím si, že každý z nás už někdy čelil něčemu, co mu přerůstalo přes hlavu, a nevěděl, jak z toho ven. A jedna z věcí, které člověka v tu chvíli napadnou, je odejít, utéct, nechat ty trable za sebou, skončit se vším nebo začít znova... A je jedno, zda mluvíme o vztahu, rodině nebo životu jako takovém. Měl jsem několik přátel, kteří to dotáhli do konce, a pak díkybohu stále mám spoustu přátel, kteří se tomu postavili čelem,” zasvěcuje posluchače do vzniku písně autor.

Singl doprovází černobílý vizuál. Režisérskou pozici si poprvé vyzkoušel herec Jaromír Nosek, který se obvykle ukazuje spíše před kamerou. V hlavních rolích se tu vedle písničkáře objevila herečka Jana Pidrmanová. Vyznění umocňuje i zpracování klipu a vybrané místo natáčení. Právě lokace dala vzniknout trpce úsměvné historce.

„Když jsme dotáčeli na Branických skalách, přišel za námi nějaký člověk s dotazem, zda jsme tam pracovně. Obratem se ukázalo, že je to policejní vyjednavač v civilu. On i jeho kolegové totiž přijeli na něčí udání, že na skále někdo stojí a pravděpodobně se chystá skočit. Nevědomky jsme si totiž k natáčení vybrali oblíbené místo sebevrahů. Trochu nás z toho zamrazilo, nebudu lhát,” vzpomíná Láska.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář