Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Pekař je v novém videoklipu v posteli s Ivou Frühlingovou

1. 3. 2024

pekar.jpgPekař (foto: Angelika Špicarová)

Iva Frühlingová se po delší odmlce vrací na scénu. Dvacet let poté, co zaznamenala největší boom se svým kritikou chváleným debutem „Litvínov”, si ji pozval ke spolupráci písničkář Láska a nyní ho následuje Pekař.

Ve skladbě „Já a ty” zní i její milovaná francouzština, byť nebyla v plánu. Slova vznikala současně se základní linkou hudby. Tu pak společně s ostatními rozpracoval především kytarista Lukáš Netík a konečnou podobu jí dal Martin Hollander.

„Už dlouho jsem chtěl nějaký duet se ženským hlasem. Text songu byl takový osobní úkol, který jsem si zadal. A to tak, aby celá píseň byla na jeden rým. Hledání správného ženského hlasu mi zabralo asi nejvíc času. Když už se to zdálo beznadějné, začala u nás v televizi běžet ‚Ordinace’ (titulní skladbu má na svědomí právě Iva Frühlingová s Mekym Žbirkou), a tak mě napadlo, že bych to mohl nabídnout Ivě, která na to kývla. Bylo mi velkou ctí a zkušeností s touhle skvělou bytostí spolupracovat,” říká Pekař.

Natáčení jednoduše pojatého klipu se ujal Honza Frýba se svými kolegy ze Story Mages. Pořídili jeřáb, který pro účely záběru neváhali rozbít. Na place panovala legrace a bylo tam hodně kouře, v podstatě na sebe protagonisté moc neviděli. A do toho malovali na malířská plátna. Spíš než konkrétní umělecké dílo je výsledek ovšem velmi abstraktní kus.

Hlas Ivy Frühlingové zní étericky, místy trochu infantilně. Písnička naplňuje kvality průměrného popíku, který se rozvine refrénem. Nikoho neurazí, je to taková zasněná záležitost pro všechny ty, co mají začátky vztahu za sebou.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář