Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Rodan si střílí z vánočních klišé v klipu k songu Slay Bells

22. 12. 2023

rodan.jpgRodan (foto: Michael Nováček)

Rodan potěšil fanoušky vánočním singlem „Slay Bells”, který se vyznačuje vtipem a nadhledem. Píseň napsal zcela po svém. Výsledkem je zajímavé odlehčení typických adventních kýčů, jež se do éteru v tomto čase doslova hrnou.

Talentovaný písničkář, jenž aktuálně žije v Praze, se do částečného povědomí veřejnosti dostal díky účasti v národním kole Eurovize, ve kterém nakonec neuspěl. To ho však příliš mrzet nemuselo, neboť si ho do svých řad angažoval Supraphon, pro který je Rodan Tuka velkým příslibem. Určitě o něm tedy ještě hodně uslyšíme.

Nahrávka „Slay Bells” i klip k ní si střílí z klasické šablony vánočních hitů. Ono je tedy někdy opravdu složité usoudit, zda má vánoční skladba sloužit pro pobavení, nebo se pokouší nést jakési poselství. Hranice mezi smíchem a směšností nebo dojetím a nesnesitelným patosem bývá v této disciplíně mimořádně tenká. Je ovšem třeba ji rozlišovat, stejně jako mezi sleigh bells (rolničkami) a slay bells (vražednými zvonky). Nicméně Rodanovi se podařilo ovládnout klišé svátečních písní ve svůj prospěch a výsledkem je příjemně znějící skladba se špetkou smrtícího humoru.

Doprovodný videoklip, který tomu celému nasazuje pomyslnou korunu, natočil talentovaný Michael Nováček a postavu Santa Clause si v něm zahrál Jan Vávra, se kterým Rodan song tvořil.

Text - zdroj: headliner.cz/Daniel Mohr

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář