Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Vojtaano se v novém songu strefuje do konfliktních vztahů

8. 8. 2023

vojtaano.jpgVojtaano (foto - zdroj: facebook.com)

Vojtěch Záveský aka Vojtaano plánuje na podzim vydání nové desky. Ještě než spatří světlo světa, je tu singl s provokativním názvem „Zas pitchuje”. Po obsahové stránce muzikant čerpal klasicky ze života, především ze vztahů.

„Je to píseň o opravdové lásce dvou lidí, z nichž minimálně jeden zcela přesně ví, jak by ten druhý měl všechno dělat, a nebojí se mu to dát jasně najevo. Nejen ve svém manželství jsem si tohoto fenoménu, lidově zvaného ‚pičování’, všiml,” říká autor skladby.

Doprovodný klip režíroval Martin Kopp, který stojí mimo jiné i za snímkem „Vyšehrad: Fylm”, kam Vojtaano přispěl hudbou. Hlavních rolí ve videu se zhostili Iva Pazderková a Arnošt Frauenberg, což jsou Záveského stand-upoví kolegové. Obsah je opepřen o notorické hlášky typu: „Vem si svetr, je ti zima, dej si kafe, máš kruhy pod očima.” Všichni to znají. Žena má vždy pravdu a chlap kolikrát rezignuje, aby měl klid.

Výsledkem je takový pomyslný časosběr, který ukazuje, že věkem se tyto situace nemění, naopak se zintenzivňují (v protikladu se stagnací a otupělostí). Muži by mohli souhlasit, že ženským se stále něco nelíbí, furt mají potřebu vše komentovat, radit. Ve videoklipu hrají i písničkářova žena se synem.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář