Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkářka Kaczi natočila nový klip v kulisách netknuté přírody

8. 10. 2023

kaczi.jpgKaczi (foto: Kateřina Pletichová)

Kaczi přichází s další ochutnávkou z chystané desky „Kněhyně”. Jmenuje se „Chtěla bych být” a její taneční nádech je jakýmsi protipólem k předchozímu singlu „Port de Soller”, který vypráví o vyklidnění a zastavení se v čase. Umělkyně tak posluchače postupně připravuje na své právě vznikající album, jež bude o kontrastech.

V novince „Chtěla bych být” beskydská rodačka vyslovuje mnoho přání. Je si však vědoma, že se nemohou splnit. „Píseň vyjadřuje mé pocity, že bych chtěla žít v ideálním světě plném radosti, bez bojů, moci a nespravedlnosti. Tato ideologie je však utopická vzhledem k lidské materialistické povaze. A tak se tu uklidňuji tím, že vše má svůj řád a vše dobré i zlé se děje z nějakého důvodu,” říká Kaczi.

Skladba vznikla během covidu, kdy měla hudebnice čas tvořit a hodně přemýšlet. To se odráží i v tématech, která její text zpracovává. „Song je také o víře v naplněný život, o lehkosti a krásách každodenního bytí. Bůh je pro mě vyšší moc, která nás chrání, inspiruje, tvoří to, co vysíláme. Hlavní roli však hraje síla lásky, k sobě samému, k životu, k lidem kolem nás. Každý z nás chce přeci milovat a chce být milován.”

Videoklip k singlu „Chtěla bych být” se natáčel v Beskydech. Kaczi cíleně vybrala lokality, které s ní rezonují, a kde prožila šťastné i smutné chvíle. Vizuál mají na svědomí mladá režisérka Stella Ševčíková a kameraman Michael Eich. Výsledné dílo ztvárňuje zpěvaččiny emoce, nechybějí ani zhmotněné vzpomínky na její dětství. To vše v kulisách netknuté přírody.

Při natáčení však nebyla nouze ani o adrenalin, především během scény, kdy muzikantka padá zády do vody. „Měla jsem fakt strach a cítila jsem enormní dávku adrenalinu. Vyšlo to až na podruhé. Poprvé jsem se neodhodlala se do vody opřít, ale díky podpoře týmu jsem se při druhém nádechu spustila. Nakonec z toho byl skvělý zážitek,” tvrdí Kaczi.

Album „Kněhyně” vzniká v ostravském studiu Lakovna a ve studiu Českého rozhlasu Ostrava. Produkčně se na něm podílejí Lukáš Hradil společně s Michalem Sedláčkem. Od předchozí desky „Nahá” se liší i tím, že ne všechny skladby na desce jsou autorské. Ruku k dílu totiž přiložil nejen zpěvaččin partner, který je tvůrcem některých textů, jednu píseň složil také Lukáš Čunta (baskytarista skupiny Čechomor). Tematicky se nahrávka „Kněhyně” pohybuje kolem kontrastů a střídání emocí. Hudebně klade důraz na intimní atmosféru bez složitých aranží.

Text - zdroj: Šárka Blahoňovská

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář