Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkářka Kaczi si ke svému svátku nadělila hned dva dárky

29. 11. 2020

kaczi.jpgKaczi (foto - zdroj: Šárka Blahoňovská)

Umělci to v současné době nemají lehké, přesto nezahálí. Jasným důkazem je i Kateřina Kouláková alias Kaczi, která vydala 25. listopadu první živé CD „Bo Kaczi – živák z Trojhalí”. To kombinuje aspekty záznamu z koncertu, dlouhohrající desky i bestofky, jelikož na ní tato zpěvačka z Beskyd mapuje autorskou tvorbu od vítězství v pěvecké soutěži až po spolupráci s renomovanými muzikanty a producenty. Zároveň s albem spatřil světlo světa i videoklip k singlu „Málem jsme si zvykli”.

Nahrávka je vlastně průřezem autorské tvorby Kaczi od roku 2012, který je zachycen v té nejautentičtější podobě, tedy na živém vystoupení. Album obsahuje patnáct skladeb, dokonce i její úplně první píseň „Něha”, s níž před osmi lety zvítězila v soutěži Czechtalent.

Záznam byl pořízen 13. srpna letošního roku v ostravském Trojhalí. Kaczi zde odehrála svůj zatím největší koncert v kariéře. Na něj si devětadvacetiletá umělkyně pozvala i několik hostů, kteří desku zpestřují. Songy „Bez Tebe” a „V síti” dobarvil hravými tóny vynikající saxofonista Ondřej Klímek, v nejčerstvějším duetu „Dobrú noc z hor” jsou slyšet vokály Juraje Hnilicy. Během vystoupení Kaczi podpořila svým zpěvem i její sestra Lucie.

Kvůli pandemii se křest alba, o jehož mix se postaral Adam Vychodil, přesouvá na neurčito. Co je však jisté, je, že proběhne při příležitosti živého přenosu koncertu v Českém rozhlase Ostrava. Ve spolupráci s ním také Kaczi vydala novinkový singl „Málem jsme si zvykli”.

Skladbu si zpěvačka s kapelou premiérově zahrála na letošním NeFestivale. Vzniklo to úplnou náhodou. „Kluci ze skupiny Karlsson mě oslovili s tím, zda si s nimi dám jednu píseň. Společné hraní se mi tak líbilo, že netrvalo dlouho, a navrhla jsem, abychom se ještě někdy sešli,” svěřuje se Kaczi. A tak se začalo zkoušet a písničkářka brzy zjistila, že si s muzikanty nesedí jen po hudební, ale také lidské stránce. Na songu „Málem jsme si zvykli” tak kromě Kaczi spolupracovali Vadim Windy (kytara), Lukáš Hradil (kontrabas), Libor Barbořík (bicí), Matyáš Hradil (klávesy), Lucie Merko (vokály) a Martina Ujházy (vokály). Toto obsazení a společná chemie jsou pak zachyceny právě v doprovodném videoklipu. Kamery se ujalo prověřené studio 107.