Jdi na obsah Jdi na menu

PJ Harvey natočila zasněný klip k songu A Child's Question, August

2. 5. 2023

008---pj-harvey.jpgPJ Harvey (foto: Angelika Špicarová)

Letos uplynulo sedm let od doby, co PJ Harvey vydala album „The Hope Six Demolition Project”. Po něm sice následovalo několik překvapivých živých vystoupení a série reedicí na vinylu, ale nový materiál nikde.

To se však brzy změní, 7. července totiž zamíří na pulty desátá řadová nahrávka PJ Harvey. Ponese název „I Inside The Old Year Dying” a autorka ji vytvořila po boku dlouholetých spolupracovníků Flooda a Johna Parishe. Celé dílo spatřilo světlo světa během tří týdnů.

„Nové album je o hledání a o intenzitě první lásky. Ne že by v tom muselo být nějaké poselství, ale pocit, který z desky mám, je láska podkreslená smutkem a ztrátou. Myslím, že právě díky tomu nahrávka působí tak přívětivě a otevřeně,” svěřila se PJ Harvey.

Na připravovaný počin jako první láká píseň „A Child's Question, August”, k níž vznikl rovnou i videoklip. Režie se ujala sama interpretka spolu se Stevem Gullickem. Snímek má v sobě nádech grunge, díky kterému působí stejně jako samotný singl, tedy zasněně a étericky. Skoro jako byste se snažili ještě naposledy vzpomenout si na nějaký moment, jenž pak ale navždy zmizí.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář