Jdi na obsah Jdi na menu

Placebo ukončili mnohaleté čekání skladbou Beautiful James

19. 9. 2021

002---placebo.jpgPlacebo (foto: Angelika Špicarová)

Placebo jsou zpět s prvním singlem za posledních pět let. Skladba „Beautiful James” předznamenává další album a tím i novou kapitolu jejich více než pětadvacetileté kariéry. Zároveň půjde o jejich debut u vydavatelství Rise Records, pod nímž prozatím vyšla jen rozsáhlá kompilace „A Place For Us To Dream”.

„Pokud ta píseň poslouží k podráždění konvence a upjatosti, tak jen vesele do toho. Ale pro mě je stále důležité, aby v ní každý posluchač objevil svůj vlastní osobní příběh. Opravdu vám totiž nechci říkat, jak se máte cítit,” prozradil frontman britské kapely Brian Molko. Při skládání songu muzikanti tentokrát naprosto překopali svůj přístup. Původně totiž existovalo jen několik fotografií a název, jenž evokoval určité pocity dlouho předtím, než byla napsána první nota.

Hned úvodní tóny skladby, která oslavuje neheteronormativní vztahy, nás nostalgicky uklidní a připomenou všechny hity kapely. To podpoří hned po intru právě Brian Molko, když svým charismatickým vokálem spustí: „Bring Me Back To Life”. Kromě jeho hlasu tentokrát dominují také klávesy a synťáky, jinak se jedná o typickou hymnu skupiny, jež se během koncertních setů rozhodně neztratí.

Už v květnu Placebo přes sociální sítě informovali o dokončení desky. Zda se dočkáme ještě během tohoto roku, se teprve uvidí.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb