Jdi na obsah Jdi na menu

Poly Noir, dark country projekt Polyho z Insanie, chystá album

12. 9. 2024

poly-noir.jpgPoly Noir (foto - zdroj: facebook.com)

Před pár dny byl zveřejněn videoklip k písni „Padá hvězda” z chystané dark country desky Poly Noir s názvem „K mýmu ohni nesedej”. Poly Noir je projekt kytaristy a zpěváka Polyho z metal-crossoverové stálice Insania oceněné čtveřicí Andělů. První songy vznikaly už v roce 2018, až nyní však uzrál čas na plnohodnotné album.

Video natočil Mitchi aka Jan Mikota, který je autorem i řady klipů kapely Insania. Do hlavní role obsadil herečku Michaelu Janíkovou a svého syna Šimona Mikotu. Kromě nich se tu objevuje Poly (jako temný poutník fantaskní krajinou, která nese stopy westernu) a ostatní členové The Holy Spirit Smugglers: Tom Šlápota, Jan Fic a David Horák.

Ve videoklipu jsou kromě jiného odkazy na filmovou tvorbu Davida Lynche a další temné mohykány: „‚Padá hvězda’ je první skladba, kterou jsem v roce 2018 nahrál, když jsem zkoušel hledat. Možná i proto se mi do ní vetřel Joe, tajemná postava, která se dřív objevovala v textech Insanie,” říká mozek projektu Poly.

Byl zahájen i crowdfunding Poly Noir, kde je možné si vybrat chystanou kolekci „K mýmu ohni nesedej” na CD nebo LP (jako limitovaný red smoke vinyl), ale i spoustu dalších noir westernových odměn v limitovaném nákladu, které postupně budou přibývat.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář