Jdi na obsah Jdi na menu

Pop-folkové duo Brigita & Štěpán připravuje debutovou desku

13. 3. 2021

brigita---stepan.jpgBrigita & Štěpán (foto: Tom Zahrádka)

Na české scéně se chystá další debut, který stojí za pozornost. Brigita Cmuntová a Štěpán Klouček už spolu coby Brigita & Štěpán hrají osm let. Na kontě mají zatím EP „Korálky” z roku 2014, singl „Lístky z kopretin” a nyní nazrála doba, aby o sobě dali vědět prvním albem. Ponese název „...a co bude teď?” a vyjde pod vydavatelstvím Tranzistor.

Na připravované desce hraje i spousta umělců alternativního folku, například pianista Albert Romanutti z projektu Bert & Friends, kytarista od Věry Martinové Jakub Juránek nebo rytmika z Prago Union.

Inspirací při tvoření jsou nadějnému duu umělci typu Vlasty Redla nebo Zuzany Navarové. Důkazem může být čerstvá ochutnávka v podobě videa k songu „Pokojná zem”.

S režisérem Rudolfem Havlíkem i kameramanem Václavem Tlapákem se Brigita potkala při natáčení filmu „Bábovky” (diváci ji mohli vidět i v televizním seriálu „Božena”). Příjemný dvojhlas se nese melodicky křehkou skladbou i stylovým klipem.

„Rádi bychom v tomto čase hudebně obohatili naše posluchače. Píseň ‚Pokojná zem’ v sobě nese zachycení zprávy, že ať se děje, co se děje, vždy je něco vyššího, co se o nás stará. Jsem ráda, že jsem díky videoklipu mohla spolupracovat s tak skvělými lidmi, kteří do toho vložili svoji energii,” popisuje vznik snímku Brigita Cmuntová.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík