Jdi na obsah Jdi na menu

Populární skupina Slza přichází s emotivní novinkou Mám to vzdát

24. 6. 2024

slza_foto_angelika-spicarova.jpgSlza (foto: Angelika Špicarová)

Dvojice Slza se hlásí s další novou hudbou. Písničku „Mám to vzdát” složil zpěvák Petr Lexa letos na jaře, přičemž jejímu vzniku podle jeho slov předcházela menší tvůrčí krize. Pak ho však políbila múza a refrén napsal během několika sekund.

Možná mu mohl věnovat přece jen o něco více času. Právě ducavý refrén se zdá být na jinak spíše melancholickém kousku nejslabším článkem. Celkově ale potěší náladotvorná noční atmosféra, která má daleko k prvoplánovosti a infantilnosti některých raných songů této formace.

Petr Lexa a jeho parťák Lukáš Bundil si dál sympaticky jedou to svoje. Úspěšně se snaží o současný zvuk (tentokrát v možná nečekaném tvůrčím spojení s Adamem Mišíkem, který pomáhal s finalizací singlu) a zároveň nerezignují na obsah. Pochválit si zaslouží také za to, že na rozdíl od mnohých jiných ctí pravidla češtiny a nijak je neohýbají, na což dohlížel ostravský muzikant Jiří Krhut.

Skromný doprovodný videoklip režíroval sám Petr Lexa. Snímek zdárně vykresluje náladu zmíněné skladby. Zpěvák v něm za tmy cestuje autem a vztahové bolístky zde nejspíš představuje jakési křoví, které obrůstá prostor kolem něj.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář