Jdi na obsah Jdi na menu

Posmrtné album Leonarda Cohena avizuje působivý videoklip

30. 10. 2019

leonard-cohen-2016.jpgLeonard Cohen (foto - zdroj: facebook.com)

Necelý měsíc zbývá do vydání posmrtné desky kanadského písničkáře a básníka Leonarda Cohena. Po první, kraťoučké skladbě „The Goal” byla představena píseň o poznání delší, pětiminutová „Happens To The Heart”. Doprovází ji ve své jednoduchosti velmi působivý klip.

Song „Happens To The Heart” je jakýmsi shrnutím duchovního putování samotného poety, procházení životem, v němž potkal Krista a četl Marxe, životem, který je plný kontrastů, ale vede k osvícení. Podobné linie se drží i prosté video. Bledý chlapec, jež na začátku svou siluetou jasně odkazuje k samotnému zpěvákovi v pozdní éře jeho kariéry, prochází lesem a postupně se symbolicky zbavuje zátěže minulosti. V podobě roucha zenového mnicha přijímá novou budoucnost a vstupuje na cestu, která vede k osvícení. Jednoduché, funkční, ovšem maximálně působivé.

Album „Thanks For The Dance” vyjde na LP a CD již 22. listopadu. Tvoří ho dokončené nahrávky, které Leonard Cohen rozpracoval společně se synem Adamem při natáčecích sessions pro poslední desku „You Want It Darker”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek