Jdi na obsah Jdi na menu

Prago Union ohlašují nové album písní Pokračujem v jízdě

9. 6. 2021

prago-union.jpgPrago Union (foto: David Stejskal)

Pražská kapela Prago Union v čele s rapperem Katem vydá novou desku „Made in Strašnice”. Příznivci formace se jí dočkají už 11. června. Druhá ochutnávková skladba „Pokračujem v jízdě” byla zveřejněna před několika dny.

Znalci vědí, že Katovy texty se vyplatí poslouchat pozorně, a v případě „Pokračujem v jízdě” to platí dvojnásob, protože je v něm odrýmovaný vtip. Víc vysvětlil sám autor: „Vtip jsem si pamatoval tak, jak ho Zdeněk Izer vyprávěl v televizi, jen jsem zkusil dát celý příběh do rýmů. Refrén ‚Jeď, jeď, jeď, fízl není zeď’ mi přišel zábavný a doufám, že lidi pochopí, že je myšlen v nadsázce. Pár songů proti ochráncům zákona už jsme nahráli, a tak doufám, že policie vezme s humorem i tento.”

„Pokračujem v jízdě” je po singlu „Bezesný dny” druhou písní z alba „Made in Strašnice”, které vyjde 11. června. Celkem obsahuje devatenáct tracků. Na desce hostují: Rest, Hugo Toxxx a MC Gey. Nedočkaví fanoušci si nové skladby budou moci poslechnout již 10. června v rámci release party Made in Strašnice v pražském obchodě NeverEnough.