Jdi na obsah Jdi na menu

Pražská kapela Southpaw vydává po deseti letech nový singl i album

13. 8. 2021

southpaw.jpgSouthpaw (foto: archiv kapely)

Southpaw nikdy nebyli skupinou, která by výrazně zasáhla širší publikum. O to více si je ale hýčkali pražští příznivci a hudební kritici. Mnoho let slibovaný comeback si tak možná kromě muzikantů samotných užije jen hrstka věrných, těm ovšem udělá radost převelikou. Důkazem budiž povedený singl „Head In The Clouds”.

Skupina na svůj návrat sice slovně lákala už několik let, nakonec se však rozhodla skočit rovnou do vody a ve stejný den vydala jak singl a videoklip, tak celou desku s názvem „I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead”.

Stejně jako celá kolekce i „Head In The Clouds” dává zapomenout na experimentálnější podobu tvorby Southpaw a spíše se obrací k melancholické hudbě výrazně ovlivněné ostrovní scénou. Doprovodné video měli na starosti Givinar Kříž a Jordan Haj, kteří s Burianem šaškují v projektu Kapitán Demo a patří mezi nejvyhledávanější klipové režiséry posledních let. Vsadili na záběry hrající kapely a minipříběh dvojice završený nevšedním skokem do vody. Funguje to vše krásně nostalgicky a přitom přiměřeně moderně.

Formaci nyní kromě ústřední dvojice Jiřího Buriana a Karla Havlíčka tvoří další tři hudebníci. Za bicími sedí Petr Hataš z the.switch, basu obstarává Jan Mišák z No Distance Paradise a na kytaru hraje Martyn Starý z WYFE.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek