Jdi na obsah Jdi na menu

Primal Scream představili první singl z nového alba

4. 2. 2016

primal_scream-sky_ferreira_2016.jpgBobby Gillespie, Sky Ferreira (foto - zdroj: facebook.com)

Britští Primal Scream dokončili album „Chaosmosis”, které vyjde 18. března, a právě jej uvedli prvním singlem s názvem „Where The Light Gets In”.

Na desce se objevuje hned několik hostů - ženské trio Haim, zpěvačka Rachel Zeffira z Cat's Eyes a frontmanova současná múza Sky Ferreira.

Nový singl je klasická pecka ve stylu Primal Scream - taneční, retro, trochu glamour, předvádivá a přitom vlastně jakoby nezúčastněná. Oproti experimentálnějšímu pojetí stěžejních singlů z předcházející nahrávky „More Light” jde o velký krok k přímočarosti. Přesně takový, jaký si Bobby Gillespie čas od času rád dopřeje. V minulosti mu v podobném podniku asistovala například Kate Moss, když si zahostovala v „Some Velvet Morning”.

Technicky vzato jde o vstoupení do vyzkoušených vod, a to i co se pestrobarevné estetiky klipu týče. Tentokrát však s popartovými odkazy. Strefí-li se do černého, to závisí především na tom, jak moc velkými fanoušky obou hlavních protagonistů jste a samozřejmě také na náladě. Pokud máte chuť se trochu uvolnit jako Sky s Bobbym, videoklip ke skladbě „Where The Light Gets In” je ideální volba.

Text - zdroj: musicserver.cz/Veronika Ondečková