Jdi na obsah Jdi na menu

Průkopník love metalu Ville Valo odhalil detaily o sólové desce

18. 9. 2022

013---him.jpgVille Valo (foto: Angelika Špicarová)

Zpěvák rozpadlé finské kapely HIM Ville Valo chystá debutové sólové album, které ponese název „Neon Noir”. Začátkem září zveřejnil nový song „Echolocate Your Love” a nyní prozradil datum vydání desky i seznam skladeb.

Nahrávka „Neon Noir” vyjde u Heartagram Records 13. ledna. A už 16. února 2023 k nám přijede tento rodák z Finska s rumunskými kořeny své nové dílo představit osobně.

„‚Neon Noir’ je zvukovým návodem krok za krokem, jak přežít a snad si i užít říši VV s množstvím věcí, které se dějí v noci,” říká o svém připravovaném počinu autor. „Je to slzopudný maraton řasenek mezi Robertem Smithem a Ozzym s kapkou naděje.”

Co se týče inspirace pro texty, Ville Valo se svěřil, že většina jich vznikla během pandemie, kdy se všichni ocitli v duševní tísni. „Tohle album pro mě bylo něco jako záchranný kruh. Dávalo mi důvod, abych se každé ráno probudil a dělal na něčem jiném a snažil se uzavřít před okolním světem. Když jsem pracoval na hudbě, možná to bylo do jisté míry sobecké, ale zároveň to byla otázka přežití,” rozpovídal se detailněji s tím, že verše plné lásky a temnoty se promítly i do názvů songů.

Začátkem tohoto měsíce vydal Ville Valo píseň „Echolocate Your Love”, pár měsíců po singlu „Loveletting”, který znamenal jeho první novou tvorbu po více než dvou letech. V březnu 2020 publikoval EP „Gothica Fennica Vol. 1” se třemi skladbami.

Tracklist desky „Neon Noir” je následující: „Echolocate Your Love”, „Run Away From The Sun”, „Neon Noir”, „Loveletting”, „The Foreverlost”, „Baby Lacrimarium”, „Salute The Sanguine”, „In Trenodia”, „Heartful Of Ghosts”, „Saturnine Saturnalia”, „Zener Solitaire”, „Vertigo Eyes”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář