Jdi na obsah Jdi na menu

Rammstein se ve videoklipu ke skladbě Ausländer parádně baví

30. 5. 2019

rammstein_2019.jpgRammstein (foto: Olaf Heine)

Kolem německé formace Rammstein je poslední měsíce opravdu hodně živo. Před pár dny vydané album láme rekordy v prodejích, kapela má za sebou i veřejné zkoušky nadcházejícího turné a produktivní je také ve výrobě klipů. V pořadí třetí vizuál propagující novou desku dostal song „Ausländer”.

Po výpravném videoklipu k písni „Deutschland” a politicky laděném videu k nahrávce „Radio” jde o příjemnou oddechovku. Skladba „Ausländer” vyprávějící o cizinci, který rád jezdí po světě, poznává jiné kultury a především tamější ženy, je z celého alba asi nejveselejší. A protože je skupina svolná pro téměř každou hloupost, text songu se odrazil také ve vizuálním pojetí.

Za klipem stojí i tentokrát osvědčený Jörn Heitmann, který kapele Rammstein režíroval již nejedno skvělé video. Svůj úkol zvládl opět na výbornou. Muzikanty odvezl na téměř opuštěný ostrov mezi místní koloniální usedlíky. V jejich výrazech je sice občas vidět, že vůbec nechápou, co tam Němci dělají, celé to ale bylo bravurně sestříháno a hlavně to moc baví.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc