Jdi na obsah Jdi na menu

Rammstein v novém videoklipu dávají sbohem sami sobě

27. 11. 2022

rammstein_2019.jpgRammstein (foto: Olaf Heine)

Fanoušci kapely Rammstein se po dnech napínaní, několika lákavých teaserech a slibech velkého akčního počinu konečně dočkali. Video k pátému singlu „Adieu” z aktuální desky „Zeit si ve čtvrtek slavnostně odbylo svoji premiéru a okamžitě vyvolalo celou řadu otazníků.

Rammstein - Adieu
© Universal Music

To vlastně zvládá skupina na jedničku odjakživa. Její klipy mají provokovat, dohnat posluchače k zamyšlení, vyvolat diskuzi a občas prostě jen šokovat. Novinka „Adieu” jde ještě o krok dál. Skoro devítiminutové dílo je jakousi rekapitulací všeho zásadního, co se kolem této německé formace doposud událo.

Má jít o srovnání se se smrtí a zkušeností se ztrátou blízkých. V druhé polovině můžeme najít navíc i pohled kapely na to, co se stane s duší poté, co se odpojí od těla. Suma sumárum režisér Specter Berlin, který stojí i za nákladným vizuálem k písni „Deutschland”, vytvořil další skvostné dílo, v němž dojde například i na klony jednotlivých členů skupiny, jež skončí v plamenech.

Kulisami pro klip k singlové novince se stala Pařížská národní opera, kde se video natáčelo v květnu tohoto roku. Přímo odtud se někteří členové formace přesunuli do Prahy, kde započali se zkouškami na letošní turné. Jeho pokračování v roce 2023 odstartuje 22. května v Litvě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář