Jdi na obsah Jdi na menu

Rammstein živě představili novinku Ramm4

26. 6. 2016

rammstein-2016.jpgRammstein (foto: Bryan Adams)

Jak poslední týdny ukazují, kapela Rammstein je opět plná sil. Od června do září absolvuje zhruba dvacet koncertů, které ji zavedou na ty nejslavnější festivaly po celém světě.

Kromě toho Rammstein v červenci čekají tři exkluzivní vystoupení ve vyhlášené berlínské Waldbühne, tedy na místě, kde kapela ještě nikdy předtím nehrála. Pokud byste na ni chtěli zajet právě tam, tak máte smůlu, vstupenky na všechny tři show jsou beznadějně vyprodané.

Kromě nového koncertního programu, kde mimo osvědčených hitů dojde i na pár písní, které nějakou dobu chyběly v setlistu, skupina představuje i novinku „Ramm4”. A dokonce právě tímto songem každou show zahajuje. Nejinak tomu bylo před pár dny i na francouzském Hellfestu, z kterého formace nechala pořídit krátký koncertní záznam.

Skladba „Ramm4” patří k tomu tvrdšímu, co Rammstein natočili a její síla není jen v rázných kytarových riffech, ale především v nápaditém textu. Till Lindemann ho totiž složil výhradně z názvů starších písní své kapely. A to je celkem dost originální počin.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc