Jdi na obsah Jdi na menu

Red Baron Band vydali u britského labelu protiválečný singl Victoria

25. 1. 2023

red-baron-band.jpgRed Baron Band (foto - zdroj: redbaronband.cz)

Hardrocková kapela Red Baron Band, která si svoje fanoušky získává spíše energickými koncerty než prostřednictvím sociálních sítí, se na domácí scéně pohybuje už téměř třicet let. Nyní míří na mezinárodní pole, podepsala totiž smlouvu s britským labelem Roulette Media.

V polovině ledna vydala zbrusu nový singl „Victoria” a na 5. května je naplánované vydání pátého studiového alba nazvaného „Last Chance”. Kolekce slibuje různorodý materiál, jenž vzdává hold klasickým rockovým skupinám a zároveň se posouvá za hranice žánru.

„Hudba Red Baron Band nás nadchla. Jejich hudební energie a vášeň pro poctivou muziku je až nakažlivá a my se těšíme na to, že kapelu jako první představíme na mezinárodním hudebním poli,” říká Marc Carey z Roulette Media.

A spousta energie je i v písni „Victoria”, kterou muzikanti charakterizují jako ve své podstatě „nekonvenční protestsong s protiválečným poselstvím”. Skladba uhání kupředu nesená chytlavým riffem a hlavně energickým zpěvem Mariky Postlerové.

Doprovodné video zasazuje hudebníky do rudé barvy, klip útočí na smysly výraznou stylizací, množstvím pohybu a tanečních kreací Mariky Postlerové, ale i kontrastem s postavou dívky, která spojuje symboly pozitivních věcí - srdce, V jako vítězství - a naopak láme to negativní, v tomto případě perníček ve tvaru samopalu.

Red Baron Band v současnosti tvoří čtveřice Marika Postlerová (zpěv), Paul Kowacz (kytara a zpěv), Jiří G Rubeš (baskytara) a Radek Horník (bicí).

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář