Jdi na obsah Jdi na menu

Red Hot Chili Peppers jsou zpět s novým singlem Black Summer

7. 2. 2022

red-hot-chili-peppers.jpgRed Hot Chili Peppers (foto: Clara Balzary)

Když se na konci roku 2019 vrátil do řad Red Hot Chili Peppers kytarista John Frusciante, fanoušci zajásali. Muzikant, který je spojen s nejvýraznějšími počiny v diskografii formace, se ke svým spoluhráčům znovu přidal po více než dekádě.

Krátce nato, v lednu 2020, kapela potvrdila, že zahájila práce na nové desce. Později vyšlo najevo, že se na palubu nalodil i producent Rick Rubin podepsaný pod většinou studiových nahrávek skupiny. Vynechal nicméně tu zatím poslední, nepříliš podařenou „The Getaway”, jeho návrat tak byl rozhodně příjemnou zprávou. Začátkem února Red Hot Chili Peppers oznámili, že je dílo hotové. Bude se jmenovat „Unlimited Love” a vyjde 1. dubna tohoto roku.

„Naším jediným cílem je ztratit se v muzice. Strávili jsme tisíce hodin, společně i o samotě, zdokonalováním našeho řemesla, abychom vytvořili to nejlepší album, kterého jsme schopni,” řekli hudebníci a dodali: „Naše antény jsou naladěny na božský kosmos, byli jsme tak neskonale vděční za příležitost být spolu v jedné místnosti, kde jsme se pokusili stát ještě lepšími. Dny, týdny a měsíce jsme strávili vzájemným posloucháním, skládáním, jamováním a pečlivým aranžováním ovoce, které tyto jamy přinesly. Zvuky, rytmy, vibrace, slova a melodie nás očarovaly.”

Oznámení doprovodilo zveřejnění skladby „Black Summer”. Song vyloženě potěší, je skvělé slyšet, že jsou Red Hot Chili Peppers při síle. Očividně jim klasická sestava sedí. Písní se nese jakási zenově poklidná atmosféra, kterou podtrhuje krapet psychedelický videoklip. Uvidíme, jak to bude kapele šlapat na desce, která nabídne rovných sedmnáct kousků.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek