Jdi na obsah Jdi na menu

Red Hot Chili Peppers zvou na šedesátkový psychedelický trip

22. 8. 2022

red-hot-chili-peppers.jpgRed Hot Chili Peppers (foto: Clara Balzary)

Fanoušci Red Hot Chili Peppers mají letos dvojitou radost. V dubnu vyšlo kladně přijaté album „Unlimited Love”, po šestnácti letech první s navrátivším se kytaristou Johnem Frusciantem. To evidentně znovu probudilo společnou tvůrčí chemii, a tak 14. října spatří světlo světa další řadová deska „Return of the Dream Canteen”.

A už ve chvíli, kdy formace tuto skutečnost oznámila, se vědělo, že prvním singlem bude skladba „Tippa My Tongue”. Nyní je tady a rovnou s doprovodným klipem.

Novinka je typicky redhotovský psychofunk, tak akorát sjetý a uvolněný. Samotný trip probíhá ve dvou fázích. Zpěvák Anthony Kiedis si na samém začátku videa pokládá pilulku ve tvaru loga skupiny na jazyk, načež sledujeme členy kapely ve světě plném zářivých barev a zkreslených tvarů. V té druhé fázi se noříme do hlubší úrovně frontmanova vědomí. Tady už je svět kompletně animovaný a vyvolává asociace na šedesátkové ilustrace, podpořené substancemi typu LSD.

To, že se Red Hot Chili Peppers vydávají na výrazně psychedeličtější, praštěnější cestu než na albu „Unlimited Love”, které si pohrávalo s nostalgií po „Californication”, bylo jasné už ze zveřejněného přebalu. První ochutnávka ze sedmnáctipísňové kolekce to rozhodně potvrzuje.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář