Jdi na obsah Jdi na menu

Rekordní koncert The Rolling Stones vyjde v kompletní podobě!

13. 5. 2021

rolling-stones_2018.jpgThe Rolling Stones (foto - zdroj: Live Nation)

V únoru uplynulo patnáct let od vystoupení, které The Rolling Stones odehráli na slavné pláži Copacabana v Riu de Janeiro. Akce se zapsala mezi největší svého druhu v dějinách, 8. února 2006 si britskou legendu přišlo poslechnout jeden a půl milionu diváků.

Bezpochyby historická událost byla samozřejmě zaznamenána, v kompletní podobě se však k divákům dostane až letos. Pod názvem „A Bigger Bang: Live On Copacabana Beach” vyjde 9. července, a to hned v několika audio i video verzích.

Kromě digitálních formátů jsou v plánu kombinace Blu-ray nebo DVD a dvojCD, případně deluxe edice, kterou budou tvořit dvě DVD a dvě CD. Zkrátka nepřijdou ani příznivci vinylů. Koncert bude rozdělen na tři desky a k dispozici bude buď jako box s modrou, žlutou a zelenou, nebo jako tři průhledné.

Vydání kompletního záznamu koncertu bude 28. května předcházet ochutnávka v podobě pětipísňového digitálního EP. Obsáhne skladby „Sympathy For The Devil”, „Wild Horses”, „You Got Me Rocking”, „Happy” a „Rough Justice”, přičemž ta poslední byla natočena o rok dříve během vystoupení v Salt Lake City.

Téměř měsíc před celým setem, 12. června, bude k dispozici rovněž desetipalcové EP v podobě picture disku s písněmi „Rain Fall Down (Live On Copacabana Beach)” a „Rough Justice (Live In Salt Lake City)”. Sběratelská limitka se na pultech obchodů objeví v rámci prvního vrhu letošního Record Store Day.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek