Jdi na obsah Jdi na menu

Richard Müller a Emma Drobná spolu pohřbívají lásku

13. 1. 2023

richard_muller.jpgRichard Müller (foto - zdroj: Universal Music)

Richard Müller loni vydal výborné album „Čierna labuť biela vrana”, které mu na tělo ušili textař Peter Uličný, skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý a producent Jan P. Muchow. A právě posledně jmenovaný se zhostil i pro něj netradičního úkolu a posadil se na režisérskou stoličku při natáčení klipu k písni „Na pohrebe lásky”.

Temně melancholická skladba o rozchodu je ozdobou zmíněné nahrávky, a i když by bez problémů fungovala i bez Emmy Drobné, pouze v Müllerově podání, zpěvaččin vokální příspěvek je příjemným bonusem. I po několikerém poslechu nepřestane fascinovat, že se autoři píseň rozhodli nechat jen ve tříminutové verzi, když by bez problémů mohla za bouření smyčců a opakování refrénu trvat minut pět. Méně je někdy více a tady se to potvrdilo.

Muchowův videoklip podtrhuje náladu songu. Snímek ve formátu 4:3 a v černobílé podobě nabízí záběry na různé páry a nechává nás procítit jejich bolest. Pokud by měl někdo pocit, že je špatně, když páry netvoří pouze muž a žena, má pro něj muzikant, producent a nyní i režisér krátký vzkaz: „Láska je téma pro všechny, ať už máte rádi kohokoli. Richard i tvůrci videa mají rádi všechny.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář