Jdi na obsah Jdi na menu

Richard Müller vydává mimořádně upřímnou osobní zpověď

27. 5. 2020

richard_muller.jpgRichard Müller (foto - zdroj: Universal Music)

Richard Müller zveřejnil novou píseň opatřenou rovnou i videoklipem. „Anomália” je velice osobní zpověď, k níž napsal text i hudbu Laco Rychtárik. Prý si nedokázal představit jiného umělce, který by uměl pochopit a interpretovat skladbu tak, jak ji stvořil ve svém mimořádně komplikovaném období.

Právě osobní problémy Laco Rychtárika k napsání zpovědi dovedly. Richard Müller vše dokonale procítil a v písni se našel.

„Anomália” je příjemný a trochu melancholický song s krásným refrénem. Zároveň je to silná a hluboká zpověď Laco Rychtárika, kterého, jak sám Richard Müller přiznává, nikdy neviděl. Jeho skladby však dobře zná. „O to viac ma prekvapilo, že napísal pesničku, ktorá mi úplne hovorila z duše,” říká zpěvák.

„Pieseň vznikla v komplikovanom období môjho života, keď som bojoval s veľmi osobnými problémami a mal som pocit, že neviem nájsť vo svojom vtedajšom okolí nikoho, kto by si prežil v živote niečo podobné,” přibližuje Laco Rychtárik a dodává, že měl období silného nepochopení, sebereflexe a zdravotní problémy, a všechny tyto aspekty velmi ovlivňovaly jeho kreativitu. Jediný, kdo mu mohl porozumět, byl právě Richard Müller, takže bylo jasné, komu bude song věnován. „Richard bol určite prvá voľba. Práve on mal byť hlasom tak osobného textu. Richard sám je pre mňa hudobnou inšpiráciou preto som veľmi rád, že prijal ponuku na spoluprácu,” říká Laco Rychtárik.

Netradiční video v režii Richarda Raimana je opravdu anomální. „Mne sa veľmi páči, že to takto poňal, že to nie je prvoplánový klip. Myslím si, že dokonale vystihuje atmosféru skladby,” uzavírá Richard Müller.