Jdi na obsah Jdi na menu

Riverside nabádají ke spolupráci ve videoklipu k písni Self-Aware

9. 12. 2022

riverside.jpgRiverside (foto - zdroj: facebook.com)

Polští Riverside patří mezi nejvýraznější jména moderního evropského progresivního rocku. V loňském roce oslavili dvacet let na scéně, což připomněli výběrem „Riverside 20 - The Shorts & The Longs”. Posléze naznačili, že chystají následovníka nahrávky „Wasteland”. Nyní deska dostala konkrétní obrysy. Bude se jmenovat „ID.Entity”, vyjde 20. ledna a na světě je singl „Self-Aware” včetně doprovodného videa.

Skupina vystavěla čerstvý kus kolem nosného kytarového riffu a jemně vyklenuté, vzdušné melodie. Povedeným prvkem jsou příležitostné nájezdy hammondek, vše tmelí sofistikované bicí. Je to moderní progresivní rock jak vyšitý, výsledek ale nestrhává pozornost k okaté virtuozitě, udržuje si posluchačskou přístupnost a chytlavost.

Frontman a baskytarista Mariusz Duda k písni uvedl: „Je to skladba, která shrnuje celé album a vypráví o tom, jak je v dnešní době obtížné žít ve společnosti a ignorovat všechny sociální změny, o tom, jak prostě nelze zůstat pasivní, někam se zavřít nebo si vykopat díru někde v lesích. Potřebujeme jeden druhého, abychom byli v našich životech schopní něco změnit. Všechno nelze zvládnout osamoceně. ‚Musím být lepší než ostatní, musím být nejlepší’ - to není dobrá mantra. Potřebujeme spolupráci, abychom mohli dosáhnout cílů. Je důležité, že tohle poselství nepochází od sólového umělce, ale od celé kapely, jejíž úspěch leží z většiny na kooperaci mezi lidmi a interakci s posluchači.”

Videoklip přesně tyhle prvky akcentuje. Je poskládaný ze záběrů z výročního turné a zdůrazňuje týmovou práci. Ať už při přípravě koncertu, ve studiu, na cestách nebo právě při kontaktu s fanoušky.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář