Jdi na obsah Jdi na menu

Rob Zombie a Marilyn Manson nahráli cover písně Helter Skelter

15. 7. 2018

024---rob-zombie.jpgRob Zombie (foto: Angelika Špicarová)

Píseň „Helter Skelter” od The Beatles z eponymního alba z roku 1968 je jednou z nejčastěji předělávaných skladeb. Coververzí vyšlo napříč hudebním průmyslem mnoho. Nejnovější polínko do ohně přidalo i duo amerických rockerů Rob Zombie a Marilyn Manson.

Ti se aktuálně spojili pro nadcházející turné po Severní Americe nazvané „Twins Of Evil: The Second Coming” a jako lákadlo připravili právě tuto novinku.

marilyn-manson.jpgMarilyn Manson (foto: Angelika Špicarová)

Song spjatý s nedávno zesnulým vrahem Charlesem Mansonem asi fanoušky obou hudebníků příliš nepřekvapí. Nese totiž všechny typické znaky jejich podobného rukopisu. Je zde k mání elektrizující špinavý zvuk se zkreslenými vokály i zemitý dirty rock'n'roll. Oproti originálu je aktuální verze samozřejmě více heavy, hutnější, ale původní melodiku se Zombie s Mansonem přesto pokusili uchovat. Na koncertech to fungovat nepochybně bude.

Za zmínku ještě stojí, že Zombieho příznivci již netrpělivě očekávají nový film „3 From Hell”, který spatří světlo světa na začátku roku 2019 a měl by tematicky navazovat na jeho nejúspěšnější počiny „Dům tisíce mrtvol” a „Vyvrženci pekla”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko