Jdi na obsah Jdi na menu

Romy z kapely The xx oslavuje život v songu Enjoy Your Life

20. 4. 2023

romy-madley-croft.jpgRomy Madley Croft (foto: Angelika Špicarová)

Její domovská skupina si dává pauzu, a tak Romy Madley Croft vydala před třemi lety první sólový singl „Lifetime”. Následně Romy dýdžejovala a společně s parťáky z The xx vytvářela pro platformu Apple Music 1 pořad „Interludes Radio”. V loňském roce spolupracovala s Fred again.. na tracku „Strong” a nyní se hlásí o slovo s další tanečně laděnou skladbou „Enjoy Your Life”.

Romy Madley Croft ji napsala jako reakci na dávný zážitek, kdy ji její kolegyně Robyn vzala na koncert Beverly Glenn-Copeland ve Stockholmu. Hned několik jejích písní se Romy vrylo do paměti, některá slovní spojení jsou dokonce součástí textu. Produkci měl opět pod palcem Fred again.., jemuž tentokráte sekundovali Jamie xx a Stuart Price. Sama autorka pak přiznává, že „Enjoy Your Life” je poctou lidem, kteří ji inspirují a kteří se snaží být vždy dobře naladění, i když se věci občas nedaří a časy jsou těžké. Dodává, že je třeba si života užívat, protože je příliš krátký na to, abychom jej promarnili.

Doprovodné video režírovala Vic Lentaigne, vyhledávaná fotografka a manželka samotné zpěvačky. Snímek spojuje archivní záběry a nově natočené sekvence, které zobrazují převážně hlavní aktérku, její maminku a blízké přátele. Výsledek má v sobě náboj pozitivity a brzy si song jistě začnete i sami pobrukovat.

Jedinou nezodpovězenou otázkou tak zůstává skutečnost, kdy Romy dokončí svou první desku nebo zda i nadále bude vydávat pouze jednotlivé singly. „Enjoy Your Life” je však příslibem, že ji v létě na tanečních parketech uslyšíme hodně často.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář