Jdi na obsah Jdi na menu

Romy z kapely The xx sólově debutuje singlem Lifetime

5. 10. 2020

romy-madley-croft.jpgRomy Madley Croft (foto: Angelika Špicarová)

Její domovská kapela The xx si dává pauzu, a tak Romy Madley Croft letos v dubnu oznámila, že pracuje na sólovém projektu. Po několika měsících je venku první výsledek tohoto snažení. Singl „Lifetime” však mnohé fanoušky celkem překvapí.

Sama autorka prozradila, že v posledních letech psala pro mnoho lidí okolo sebe (např. Dua Lipa, Mark Ronson, Benny Blanco), ale že dost věcí založila i do šuplíku. „U všech těchto skladeb jsem tušila, že by mohly skončit někde v propadlišti dějin. Tak jsem se rozhodla, že je vydám na svém sólovém albu. A doufám, že to bude brzy. Mám spoustu písniček a jsem nadšená, že si vyzkouším i něco nového,” prozradila.

Song „Lifetime” s ní spoluprodukovala dvojice Fred again.. and Marta Salogni. „Myslím, že jednou z hlavních inspirací a věcí, které skutečně miluji, jsou klubové klasiky - dům na Ibize a tracky, na které můžete tancovat, ale také je sborově zpívat. Uvědomila jsem si, že mnoho těchto klubových hitovek jsou skvěle vystavěné písně, stejně jako zábava a tanec,” doplňuje Romy.

Její debutový singl tedy překvapí výrazným tempem a pozitivní energií. Jako by v něm hudebnice odhodila všechny tvůrčí zábrany. Šuškanda z labelu Young Turks (domova The xx) hovoří o tom, že její parťáci Jamie xx a Oliver Sim taktéž pracují na svých sólových záležitostech. Společná deska je tak zřejmě zatím v nedohlednu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek