Jdi na obsah Jdi na menu

Rybičky 48 slaví plnoletost klipem k songu s trefným názvem Muži

17. 1. 2020

rybicky-48.jpgRybičky 48 (foto: Angelika Špicarová)

Rybičky 48 představili další novinku. Video ke skladbě „Muži” se natáčelo v prostředí skupinové terapie a tvrdí, že v každém chlapovi zůstává část kluka. Kromě toho kapela zažije zásadní rok, plný oslav a velkých halových koncertů.

Song „Muži” volně navazuje na hit „Ženy” vydaný před dvěma lety. „Píseň Muži vznikla velkou náhodou. Měli jsme točit reportáž pro jednu televizi a chtěla po nás, abychom v ní ukázali, jak vzniká skladba ve zkušebně. Nechtělo se nám to předstírat, a tak jsem večer před natáčením napsal tuhle věc. Byla z těch, které jsou hotové za pět minut, až mám pocit, že jsem ji nepsal já. Písničku jsme zkusili na první dobrou a byla vlastně hned hotová,” popisuje jednoduchý průběh procesu frontman Kuba Ryba.

Ve videoklipu se objevuje kromě hudebníků z Rybiček i dvanáct neherců, členové týmu skupiny, které doplňuje jediný herec - Pavel Martinec v roli terapeuta. Na první pohled zlomení muži si připomínají radosti i strasti života. Jeden z nich poté propašuje na sezení něco, co by tam nemělo být, a začnou se dít věci. „Tenhle klip není oslavou alkoholu, ale života! Někdy jsme s klukama rádi, že i my jsme těch osmnáct let v kapele společně přežili,” dodává Kuba Ryba.

Snímek není žádnou velkou filmařinou, spíš jen tak dokresluje příjemnou, melodickou a zpěvnou nahrávku. Fanoušci ji naživo uslyší na čtyřech velkých jarních koncertech, kde formace vedle známých hitů nabídne i dlouho nehrané songy. Na těchto halových show navíc návštěvníci dostanou skutečné stužky, jaké většina zná z maturitních plesů. Majitelé stužek, kteří dorazí i na podzim do O2 Areny, obdrží certifikát o absolvování Rockové maturity a také jako jediní budou mít možnost setkat se s muzikanty.

Termíny vystoupení kapely Rybičky 48:

14. 02. 2020 - Pardubice, hala Enteria Arena
21. 02. 2020 - Plzeň, hala TJ Lokomotiva
29. 02. 2020 - České Budějovice, Výstaviště
06. 03. 2020 - Brno, Výstaviště
28. 11. 2020 - Praha, O2 Arena

Text - zdroj: rocksound.cz/