Jdi na obsah Jdi na menu

Scorpions připravují novou desku a nabízejí malou ochutnávku

10. 6. 2021

008---scorpions.jpgScorpions (foto: Angelika Špicarová)

Německá rocková legenda Scorpions chystá nové album, které vyjde letos na podzim. V současné době se nahrávka mixuje v berlínských Hansa Studios.

Frontman Klaus Meine a kytaristé Rudolf Schenker a Matthias Jabs se přihlásili ze studia a poslali fanouškům skromný úryvek z desky. „Nemůžeme se dočkat až vám odkryjeme další kus nového materiálu, a vůbec nejvíc až se k vám dostane celé album,” vzkázal zpěvák Klaus Meine.

Když si před dvěma lety Scorpions plácli se slovutným producentem Gregem Fidelmanem (Slipknot, Metallica), měli pocit, že získali pro novou desku rozhodující osobu.

Jenže záhy vypuknuvší pandemie učinila přítrž nahrávání přímo v Los Angeles v květnu a červnu 2020. Vše muselo probíhat na lince Los Angeles - Hannover skrze komunikační platformu Zoom. „Tím padl původní plán, že bychom mohli být v září hotoví. Greg s námi makal každý den, ale když on zapnul v Los Angeles počítač, u nás už bylo skoro po večeři. A protože svět je stále zavřený, rozhodli jsme se dokončit nahrávku sami ve spolupráci se zvukovým inženýrem Hansem-Martinem Buffem,” uvedl Klaus Meine.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz