Jdi na obsah Jdi na menu

Serj Tankian láká na nové EP hypnotickým singlem The Race

11. 10. 2022

036---system-of-a-down.jpgSerj Tankian (foto: Angelika Špicarová)

System Of A Down jsou asi stále u ledu a na nějakou hlubší studiovou spolupráci to nevypadá. A tak jejich zpěvák Serj Tankian připravil další EP s vlastním materiálem. Pětiskladbové minialbum „Perplex Cities” vyjde 21. října. Nahrávku, na níž umělec opět zkouší nové přístupy a hudební výraz, uvádí píseň „The Race”.

„Celá kolekce songů na ‚Perplex Cities’ má úplně odlišný zvuk než cokoliv, co jsem dělal dříve. Je mnohem elektroničtější, jemnější a hlubší, co se týče hudebních vrstev. ‚Perplex Cities’ má kolem sebe auru, která je unikátní a nepodobá se ničemu z mé předchozí tvorby,” nechal se slyšet muzikant s arménskými kořeny.

Ještě před vydáním představí pětici čerstvých skladeb mobilní aplikace, která pracuje s rozšířenou realitou. Sám Serj Tankian se objeví ve stejném prostředí jako posluchač, aby mu vysvětlil, jak všechno vznikalo, a společně si pak poslechnou výsledek. „Miluji tu představu, že se objevím v místnosti s někým, kdo poslouchá moji hudbu. Je to intimní, zábavné a jiné,” uvedl.

Zveřejněný singl „The Race” otevírá repetitivní vybrnkávaná kytara, kterou postupně překrývají a rozmlžují elektronické plochy a beaty. Podstatnou složkou je samozřejmě autorův hlas, který si pohrává s blízkovýchodními nápěvy i svou typickou výraznou emocionalitou.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář