Jdi na obsah Jdi na menu

Serj Tankian láká povedeným klipem k songu Elasticity na nové EP

12. 2. 2021

036---system-of-a-down.jpgSerj Tankian (foto: Angelika Špicarová)

Kolem System Of A Down je v poslední době díky zveřejnění skladeb „Protect The Land” a „Genocidal Humanoidz” zase docela živo. Pracuje ale i frontman skupiny Serj Tankian. Má v plánu vydat 19. března EP s novým materiálem. V těchto dnech na něj láká prvním singlem opatřeným rovnou i videoklipem.

Pětiskladbová nahrávka se bude jmenovat „Elasticity” a podle zpěváka jsou na ní songy, jež vznikly pro chystané album jeho domovské formace. „Protože jsme se nebyli schopní shodnout na vizi toho, jak pokračovat se System Of A Down, rozhodl jsem se písně vydat pod svým jménem,” uvedl Serj Tankian.

První ochutnávkou je titulní song, k němuž byl natočen i doprovodný klip. Melodickou, rockovou vypalovačku s lehkými náznaky typicky systemovských frenetických pasáží doprovází jednoduché video, v němž hraje hlavní roli jedna nekonečná fronta lidí, kteří čekají na neurčité cosi. V centru pozornosti je blonďatá dívka, pomyslná černá ovce, která se otupělému davu zarytě odmítá podřídit. Není se čemu divit, když má na ruce živé tetování Serje Tankiana. Snímek režíroval Vlad Kaptur.

Tracklist minialba „Elasticity” bude následující: „Elasticity”, „Your Mom”, „Rumi”, „How Many Times?”, „Electric Yerevan”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek