Jdi na obsah Jdi na menu

Sima Magušinová se nevzdává a chce léčit zlo láskou

2. 12. 2021

sima-martausova_2018.jpgSima Magušinová (foto: Maruška Jeňová)

Na Slovensku byl nedávno velkým tématem útok novinářů deníku SME na křesťanské vyznání jedné z nejpopulárnějších tamních zpěvaček Simy Magušinové (za svobodna Martausové). Sama umělkyně konkrétní čin nijak nekomentovala a až několik dní poté vložila na svůj facebookový účet adekvátní reakci.

Sima Magušinová a kniha
© archiv zpěvačky

„Ďakujem Pánu Bohu za každý deň, v ktorom môžem vidieť maličkosti potešujúce dušu, za to že vieme ľúbiť aj odpúšťať, že máme všetci možnosť rásť do hĺbky v každej situácii (ak chceme), za to že vidím, chodím, tvorím a delím sa o piesne s vami, za to že máme okolo také krásne hory.”

Ukázala rovněž fotku s knihou, kterou právě čte a která má výmluvný název „Liečiť zlo láskou”. Přestože to tak dopředu nemyslela, i nyní zveřejněné lyric video k písni „Sonety” může mít pro svá hluboká slova a nádhernou atmosféru charakter odpovědi ve smyslu „oni po mně kamenem, já po nich chlebem”. Jde o tu nejlepší reakci, jaká mohla v dnešní tak rozhádané době přijít.

Klid, rozvážnost a láska. Tyhle faktory by měly přitahovat i lidi, kteří mají jinak k jakékoli víře na míle daleko. Jednoduchost a prostota videa spolu s výmluvným zpěvaččiným úsměvem je přesně tím lékem, co naše duše nyní nejvíc potřebují. Krásnou aranž pro smyčcové kvarteto napsal Adrián Harvan a basa Michala Šelepa skladbu dovádí do kouzelného celku.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík